Verlichte bloempotten


De verlichte bloempot is inmiddels een bekend product in Nederland, maar achter dit design object gaat een hele wereld schuil! Graag vertellen we je hierover meer en de omvangrijke wereld van verlichte design producten. Wil je gelijk een kijkje nemen in ons assortiment verlichte bloempotten? Bezoek dan nu de desbetreffende categorie!

De eerste bloempot met verlichting werd in 2002 op de meubelbeurs van Milaan geïntroduceerd door het Italiaanse merk Serralunga. Niet lang daarna kwamen ook andere Europese merken met verlichte varianten van een plantenbak op de markt. Inmiddels zijn er vele merken met eigen ontwerpen van een verlichte bloempot, van goedkope(re) modellen tot zeer exclusieve uitgaven, en is de bloempot met verlichting niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Kunststof bloembakken met design verlichting

De meeste verlichte plantenbakken zijn gemaakt van polyethyleen, een heel sterk kunststofmateriaal dat geschikt is voor alle weersomstandigheden. Aangezien polyethyleen zo goed als onbreekbaar en kleurvast is, is het erg geschikt voor het produceren van bloempotten met verlichting. De potten kunnen hierdoor zowel thuis gebruik worden, eveneens zijn ze zeer geschikt voor zakelijke doeleinden. Ook al is het materiaal van verlichte bloempotten vaak hetzelde (wit transparant om te zorgen dat de verlichting zichtbaar is), toch kan er tussen de merken wel degelijk sprake zijn van kwaliteitsverschil. Verlichtmeubilair werkt voornamelijk met het Spaanse merk Vondom en het Italiaanse Serralunga voor de verlichte bloempotten. Deze designmerken staan erom bekend veel aandacht te besteden aan het productieproces en de afwerking. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar aan de uniformiteit van de maten en aan de mooie egale randen. Beide merken bestaan al tientallen jaren (Serralunga zelfs sinds 1825) en hebben veel ervaring met de productie van bloempotten. Dat is zeker zichtbaar in het eindproduct!Verlichting in plantenbakken

De lichtgevende bloempotten worden over het algemeen standaard uitgerust met verlichting met een spaarlamp. Wegens het risico van breken tijdens het transport, worden de lampenbollen vaak niet meegeleverd. Je kunt makkelijk snel een spaarlamp in de plantenbak draaien. Door het gebruik van een spaarlamp blijft het energieverbruik beperkt en wordt de pot niet heet. De laatste jaren zijn ook bloempotten met LED verlichting in opkomst, waarbij ook oplaadbare / draadloze versies uitgebracht worden. Met name voor horeca en events is dit erg handig aangezien kabels vaak in de weg liggen, en bovendien de aandacht afleiden van de designobjecten. Het bijzondere van ledlampen is dat de kleur van de verlichting aangepast kan worden, zodat dit perfect bij de sfeer van de ruimte past. Natuurlijk kun je ook zelf in plaats van een helder licht spaarlamp een LED lampenbol in de verlichte bloempot plaatsen.Op Designpotten.nl vind je een breed assortiment aan verlichte plantenbakken. Neem snel een kijkje op onze website, voor zowel vierkante verlichte plantenbakken als ronde verlichte bloempotten. Kies jouw favoriet uit! En als er vragen zijn, bijvoorbeeld over de verlichting, kun je altijd contact met ons opnemen.