Plantenbakken

Plantenbakken zijn er in vele soorten en maten. Het kan daarom misschien een uitdaging zijn om de juiste plantenbak in het brede aanbod te vinden. Graag zetten we een aantal punten op een rij waar u bij het uitzoeken van een plantenbak op moet letten. De gewenste locatie, de functie van de plantenbak, het materiaal en de vorm zijn allemaal zaken die meespelen bij het uitzoeken van een plantenbak. Door op een aantal zaken te letten zorgt u ervoor dat u de perfecte bloembak voor uw ruimte vindt.Een eerste stap is natuurlijk om te kijken waar u de plantenbak wilt plaatsen. Bloempotten kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Echter, niet elk model is geschikt voor gebruik in beide omgevingen. Een plantenbak voor binnen heeft vaak een binnenbak om het lekken van water tegen te gaan. Een plantenbak die buiten gebruikt wordt heeft juist een afwateringssysteem om het overtollige (regen)water af te voeren. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of u een grote of kleine ruimte heeft om een pot te plaatsen. Bent u op zoek naar een grote, brede plantenbak, een model laag bij de grond, een hoge smalle pot of past een langwerpige bloempot het beste in uw ruimte?

Design plantenbakken met originele ontwerpen

Plantenbakken kunnen verschillende functies hebben. Ze kunnen praktisch zijn, een relatief eenvoudig ontwerp hebben en veel ruimte bieden aan een groene plant. Er zijn echter ook plantenbakken die niet alleen ruimte bieden aan een plant, maar die ook zonder plant als decoratief ontwerp in een kamer geplaatst kunnen worden. Deze plantenbakken hebben bijvoorbeeld een opvallend ontwerp of zijn gemaakt van een speciaal materiaal waardoor ze de aandacht trekken.Van polyester plantenbakken tot houten plantenbakken

Er zijn verschillende materialen waar een plantenbak van gemaakt kan zijn. Bij de keuze van het materiaalsoort is het goed om voor uzelf al beantwoord te hebben waar u de plantenbak gaat gebruiken en waarvoor. Een plantenbak van polyethyleen is sterk en kan vaak zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit materiaal is daarnaast UV-bestendig waardoor kleuren niet zullen vervagen als de zon erop rechtstreeks schijnt. Polyethyleen plantenbakken komen vaak ook in een lakuitvoering voor een extra glanzende kleur. Daarnaast zijn er ook plantenbakken die van een speciaal materiaal gemaakt zijn, bijvoorbeeld bladgoud of juist van hout. Met deze plantenbakken moet u voorzichtiger omgaan en vaak een binnenhoes gebruiken om het lekken van water tegen te gaan. Plantenbakken van bijzondere materialen zijn vaak ook alleen maar geschikt om binnen te gebruiken. En er zijn ook nog materialen die heel zwaar zijn, zoals bijvoorbeeld fibercement, waardoor een plantenbak moeilijk verplaatsbaar is zodra deze op zijn plek staat.

Plantenbak met verlichting

Als u kiest voor een polyester plantenbak heeft u vaak op de keuzen tussen een plantenbak met en zonder verlichting. Een pot met verlichting geeft een heel andere uitstraling dan een pot zonder verlichting. Houd u er wel rekening mee dat de verlichting natuurlijk alleen goed zichtbaar is als het donker in de ruimte is. Als u kiest voor een plantenbak met verlichting wordt deze standaard in een transparant witte uitvoering geleverd, zodat de verlichting door de pot kan schijnen en kunt u niet een kleur voor de plantenbak kiezen wat vaak wel kan als u gaat voor de optie zonder verlichting.

Type plant voor plantenbak

Het is ook belangrijk om vooraf te bedenken wat voor soort plant u in de pot wilt plaatsen. Er zijn namelijk plantenbakken met ruimte voor een kleine en anderen met ruimte voor een grotere plant. Houd er rekening mee dat een grote plantenbak niet automatisch ruimte heeft voor een grote plant! Dit kunt u meestal eenvoudig zien door de binnenmaten van de plantenbak te raadplegen.

Hebben onze tips u verder op weg geholpen en bent u eruit naar wat voor soort plantenbak u op zoek bent? Zoek dan een model naar keuze in ons ruime aanbod plantenbakken.