Houten plantenbak

Het is een trend die steeds vaker te zien is in huis en tuin, houten plantenbakken. De combinatie van een houten bloembak met een groene plant erin zorgt voor een natuurlijke aankleding die niet alleen mooi staat in een woonhuis, maar ook voor zakelijke omgevingen zeer passend is. Graag vertellen we u meer over de houten plantenbak.

Net als kunststof bloembakken hebben ook houten plantenbakken allerlei originele vormen. Of u nu op zoek bent naar een grote bloempot, een hoge smalle plantenbak of een ronde bloempot, het is allemaal mogelijk met een houten bloembak. U kunt kiezen voor een opvallend ontwerp dat u als decoratief opvallend element in de ruimte zet, maar ook een afscheiding tussen een terras en tuin is mogelijk door langwerpige houten plantenbakken te combineren.Van welke materiaal wordt een houten plantenbak gemaakt?

Er zijn natuurlijk allerlei houtsoorten beschikbaar, maar niet elke houtsoort is geschikt om een plantenbak van te maken. Bij Designpotten vindt u plantenbakken die onder andere gemaakt zijn van bamboe, cemani hout, boomschors, eikenhout en douglas hout. Elk houtsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken. Cemani hout bijvoorbeeld is een zachte houtsoort waarbij de eerste houtlaag onder de schors wordt gebruikt. Douglas hout is een sterk, duurzaam hout dat breed toepasbaar is. Deze houtsoort is vooral in West-Europa te vinden. En bamboe groeit juist veel in Azië. Niet alleen heeft elke houtsoort andere eigenschappen, ieder hout geeft ook de plantenbak een andere look. Douglas hout met een tropical afwerking zorgt bijvoorbeeld voor een robuuste uitstraling terwijl een bloembak van cemani hout voor een elegante look zorgt. Door de keuze uit de houtsoort en het ontwerp van de plantenbak zijn er vele bijzondere plantenbakken verkrijgbaar. U kunt er dus een uitzoeken die perfect in uw ruimte past.Houten bloembak voor binnen of buiten

Bij het uitzoeken van een houten plantenbak moet u er alleen wel even rekening mee houden waar u de pot gaat plaatsen, aangezien niet elke bloembak zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Douglas hout bijvoorbeeld is behandeld en kan dus perfect buiten gebruikt worden. De bloempotten van Cemani hout daarentegen zijn handgemaakt en alleen geschikt voor binnen. Als u hier vragen over heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u een houten plantenbak toevoegen aan uw inrichting? Neem dan vooral een kijkje in onze collectie met unieke houten plantenbakken en kies uw favoriet uit.